frunza
Bulgarian (Български)   English (United Kingdom)   Română (România)

ЕКО МРЕЖАТА НА ТРАНСГРАНИЧНИЯ КЛЪСТЕР(CROSS-BORDER CLUSTER ECO NETWORK)


Тази мрежа е била създадена в рамките на проекта“ ПОВИШАВАНЕ НА ИНФОРМИРАНОСТТА НА ТРАНСГРАНИЧНИЯ ТУРИСТИЧЕСКИ КЛЪСТЕР ОТНОСНО УПРАВЛЕНИЕТО НА ОКОЛНАТА СРЕДА”, насочени към подпомагане на своите членове при изпълнението на зелени практики, подпомагайки на развитието на екотуризма в трансграничния регион Румъния – България, както и устойчивото развитие и създаде на по-привлекателен имидж на района.

В мрежата могат да се включатмалки и средни предприятия, туроператори, фирми от леката промишленост, доставчици на стоки и услуги в областта на туризма и други членове заинтересовани от прилагането и насърчаването на зелени практики в действията, които предприемат. Веднъж приети, членовете ще получават месечно имейл бюлетин, съдържащ актуална информация за околната среда, биологичното разнообразие и други области на интерес.

В рамките на мрежата могат да се включат малки и средни предприятия, фирми от леката промишленост,

Членовете на мрежата заинтересовани в приемането и прилагането на зелени практики, получаване на стандарта EMAS и на Европейския Екомаркировка, могат да запитат за съдействие и помощ за стартиране на необходимите формалности. Те ще получат подробна информация за прилагането и ползите, които могат да бъдат постигнати, но ще се възползват и от контакта с компетентните органи в предоставянето на тези сертификати.

Желаещите да станат част от тази мрежа могат да попълнят формуляр за присъединяване (този формуляр може да бъде свален тук). След попълването на формуляра, молим Ви да го изпратите на следният електронен адрес: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it ,за да се регистрирате официално в мрежата. Предлагащи се услуги с помоща на мрежата са безплатни и не предполагат финансово обвързване на членовете и.

Базата данни с всичките членове на мрежата може да бъде прегледана тук. Базата ще се актуализира периодично.