frunza
Bulgarian (Български)   English (United Kingdom)   Română (România)

REŢEAUA ECO A CLUSTER-ULUI TRANSFRONTALIER (CROSS-BORDER CLUSTER ECO NETWORK)
 
 
Această rețea a fost creată în cadrul proiectului “CREŞTEREA CONŞTIENTIZĂRII CLUSTERULUI DE TURISM TRANSFRONTALIER ASUPRA MANAGEMENTULUI ŞI PROTECŢIEI MEDIULUI”, având ca scop susținerea membrilor săi în procesul de implementare a practicilor verzi, contribuind la dezvoltarea eco-turismului în regiunea transfrontalieră România - Bulgaria, precum şi dezvoltarea durabilă, dar şi crearea unei imagini mai atractive a zonei.
 
În cadrul rețelei se pot înscrie IMM-uri, tour operatori, firme din industria uşoară, furnizori de bunuri şi servicii din turism, precum și alți membri interesați de implementarea și promovarea practicilor verzi, în acțiunile pe care le întreprind. Odată înscriși, membrii vor primi lunar, prin email, un newsletter care va conține cele mai noi informații legate de mediu, biodiversitate și alte domenii de interes.
 
Membrii rețelei, interesați de adoptarea și implementarea practicilor verzi, de obținerea standardului EMAS și a Etichetei Ecologice Europene, pot solicita prin intermediul acesteia, sprijin și ajutor în demararea formalităților necesare. Aceștia vor primi informații detaliate despre modul de aplicare și beneficiile ce pot fi obţinute, dar vor beneficia și de punerea în contact cu autoritățile competente în acordarea acestor certificări.
 
Cei care vor să adere la rețea sunt invitați să completeze un formular de adeziune (acest formular poate fi descărcat de aici). După completarea formularului, vă rugăm să îl trimiteți pe adresa This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , pentru a vă înregistra oficial în reţea. Serviciile oferite prin intermediul rețelei sunt gratuite și nu presupun niciun fel de efort financiar din partea membrilor rețelei.
Baza de date cu toţi membrii reţelei poate fi consultată aici. Aceasta va fi actualizată periodic.